Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  14,852,402

61.45

Kỹ thuật hóa học

Lê Huyền Trâm; Trần Thu Hương; Nguyễn Thị Minh Thu; Nguyễn Tiến Đạt; Nguyễn Tiến Đạt(1)Nguyễn Tiến Đạt(2)Lê Huyền Trâm(3)

Nghiên cứu hoạt tính ức chế enzyme anpha-amylase và anpha-glucosidase của một số flavonoit từ cây cúc hoa vàng

Study on alpha-amylase and alpha-glucosidase inhibitory activities of some flavonoids from Chrysanthemum Indicum L

Khoa học và Công nghệ các trường đại học kỹ thuật

2014

98

141-144

0868-3980

Cúc hoa vàng; Anpha-amylase; Anpha-glucosidase; Hoạt tính sinh học; ức chế enzyme; Flavonoit; Nghiên cứu; Chrysanthemum indicum

A flavone and a flavone glucoside were isolated from the leaves of Chrysanthemum indicum L. By means of spectroscopic methods including electrospray ionization mass spectrometry (ESI-MS) and nuclear magnetic resonance spectroscopy (NMR), their structures were identified as acacetin (1) and acacetin 7-O-Beta-D-glucopyranoside (2). Compound 2 showed inhibitory activities agaInst alpha-glucosidase and alpha-amylase with the IC50 of 1.17 and 0.88 mg/n, respectively.

TTKHCNQG, CTv 140