Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  17,190,242
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

61.45

Kỹ thuật hóa học

Lê Huyền Trâm(3), Trần Thu Hương, Nguyễn Thị Minh Thu, Nguyễn Tiến Đạt(2)(1)

Nghiên cứu hoạt tính ức chế enzyme anpha-amylase và anpha-glucosidase của một số flavonoit từ cây cúc hoa vàng

Study on alpha-amylase and alpha-glucosidase inhibitory activities of some flavonoids from Chrysanthemum Indicum L

Khoa học và Công nghệ các trường đại học kỹ thuật

2014

98

141-144

0868-3980

A flavone and a flavone glucoside were isolated from the leaves of Chrysanthemum indicum L. By means of spectroscopic methods including electrospray ionization mass spectrometry (ESI-MS) and nuclear magnetic resonance spectroscopy (NMR), their structures were identified as acacetin (1) and acacetin 7-O-Beta-D-glucopyranoside (2). Compound 2 showed inhibitory activities agaInst alpha-glucosidase and alpha-amylase with the IC50 of 1.17 and 0.88 mg/n, respectively.

TTKHCNQG, CTv 140