Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  14,853,294

61.45

Kỹ thuật hóa học

Lê Thị Hương; Lê Thị Hương(1)

Thành phần axit béo từ lá và cành của loài cơm rượu Petelot (Glycosmis petelotii Guillaum.) ở Việt Nam

The chemical composition of fruit oil fatty acids of Glycosmis petelotii Guillaum. from Vietnam

Báo cáo khoa học về sinh thái và tài nguyên sinh vật (Hội nghị khoa học toàn quốc lần thứ năm)

2013

1102-1104

Chi cơm rượu; Thành phần hóa học; Axit béo; Petelot; Glycosmis petelotii; Việt Nam

The fatty acid of leaf and stems bark of Glycosmis petelotii collected from Pu Huong Natural Reserve, Nghe An province in Vietnam was analyzed by Capillary GC and GCIMS. Seven and Six components have been identified, accounting for 80.71 percent and 84.27 percent of the fatty oil. The major constituents are (Z)-13-docosenamide (52.65-57.81 percent) and (Z)-9-octadecenamide (21.58-22.25 percent). Less predominant constituents induded n-hexadecanoic acid (1.25-1.29 percent), octadecanoic acid (1.47-1.51 percent), 1,2-benbenzenedicarboxylic acid (0.63-1.48 percent) and n-einicosane (1.13-1.45 percent).

TTKHCNQG, Vd 1136/2014