Thông tin nhà nghiên cứu KH&CN

Mã NNC: CB.553572

TS Nguyễn Quốc Cường

Cơ quan/đơn vị công tác: Trường Đại học Bách Khoa TP. Hồ Chí Minh

Lĩnh vực nghiên cứu: Sinh học,

  • Danh sách các Bài báo/Công bố KH&CN
  • Danh sách các Nhiệm vụ KH&CN đã tham gia
[1]

The potential of temporal methods for characterizing the dynamic sensory profile of semi-solid foods. When does running TCATA or TDS make a difference

Quoc Cuong Nguyen, Hilde Kraggerud, Tormod Næs, Paula Varela
The 12th Pangborn Sensory Science Symposium (Pangborn 2017) - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN:
[2]

Identifying temporal drivers based on temporal sensory descriptions and overall consumer expectations

Quoc Cuong Nguyen, Paula Varela
The 15th Conference of the Sensometric Society (Sensometrics 2020) - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN:
[3]

Individual differences underlying satiation, food intake, and liking in semisolid foods

Paula Varela, Ana Carolina Mosca, Quoc Cuong Nguyen, Anne Hasted, Jean A.McEwan, Ingunn Berget
The 13th Pangborn Sensory Science Symposium (Pangborn 2019) - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN:
[4]

Segmenting consumers according to both consumer perception and prefernces using 2-step clustering approach

Quoc Cuong Nguyen, Ingunn Berget, Giorgio Russolillo, Paula Varela
The 15th Conference of the Sensometric Society (Sensometrics 2020) - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN:
[5]

Main factors influencing portion-size selection using PLS Path Modelling approach

Quoc Cuong Nguyen, Tormod Næs, Paula Varela
The 14th Conference of the Sensometric Society (Sensometrics 2018) - Năm xuất bản: 2018; ISSN/ISBN:
[6]

Comparison of Different Ways of Handling Consumer Segmentation using L-shape Data

Quoc Cuong Nguyen, Daniele Asioli, Paula Varela, Tormod Næs
The 10th European Conference on Sensory and Consumer Research (EuroSense 2022) - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN:
[7]

Identifying temporal sensory drivers of liking of biscuit supplemented with brewer’s spent grain

Quoc Cuong Nguyen, John C. Castura, Paula Varela
The 10th European Conference on Sensory and Consumer Research (EuroSense 2022) - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN:
[8]

Identifying temporal sensory drivers of liking of biscuit supplemented with brewer’s spent grain

Quoc Cuong Nguyen, John C. Castura, Paula Varela
Food Research International - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN: 0963-9969
[9]

Comparison of different ways of handling L-shaped data for integrating sensory and consumer information

Daniele Asioli, Quoc Cuong Nguyen, Paula Varela, Tormod Næs
Food Quality and Preference, 96, 104426 - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN: 0950-3293
[10]

Intake Mapping: understanding individual differences underlying food intake and liking, based on static and dynamic sensory description

Paula Varela, Ana Carolina Mosca, Quoc Cuong Nguyen, Anne Hasted, Jean A. McEwan, Ingunn Berget
The 6th International Conference on Food Oral Processing (FOP 2021) - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN:
[11]

A novel approach to investigate influence of dynamic sensory perception on food intake and liking

Quoc Cuong Nguyen, Ingunn Berget, Ana Carolina Mosca, Paula Varela
The 6th International Conference on Food Oral Processing (FOP 2021) - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN:
[12]

A novel approach to identify temporal drivers of liking based on functional data analysis and non-additive model

Quoc Cuong Nguyen, Paula Varela
The 14th Pangborn Sensory Science Symposium (Pangborn 2021) - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN:
[13]

Impact of structure on in-vitro fragmentation and starch hydrolysis of oat biscuits

Amparo Gamero, Arantxa Rizo, Quoc Cuong Nguyen, Paula Varela, Amparo Tarrega
The 6th International Conference on Food Digestion - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN:
[14]

Investigating the influence of different mouth behaviour on expectations of satiation and satiety

Quoc Cuong Nguyen, Tormod Næs, Paula Varela
The 8th European Conference on Sensory and Consumer Research (EuroSense 2018) - Năm xuất bản: 2018; ISSN/ISBN:
[15]

Understanding the role of dynamic texture perception in consumers’ expectations of satiety and satiation. A case study on barley bread

Quoc Cuong Nguyen, Marte Berg Wahlgren, Valérie L. Almli, Paula Varela
Food Quality and Preference, 62, 218-226 - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN: 0950-3293
[16]

When the choice of the temporal method does make a difference: TCATA, TDS and TDS by modality for characterizing semi-solid foods

Quoc Cuong Nguyen, Tormod Næs, Paula Varela
Food Quality and Preference, 66, 95-106 - Năm xuất bản: 2018; ISSN/ISBN: 0950-3293
[17]

Potential Impact of Oat Ingredient Type on Oral Fragmentation of Biscuits and Oro-Digestibility of Starch - An In Vitro Approach

Amparo Gamero, Quoc Cuong Nguyen, Paula Varela, Susana Fiszman, Amparo Tarrega
Foods, 8(5), 148, 2019 - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN: 2304-8158
[18]

Portion size selection as related to product and consumer characteristics studied by PLS path modelling

Quoc Cuong Nguyen, Tormod Næs, Trygve Almøy, Paula Varela
Food Quality and Preference, 79, 103613 - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN: 0950-3293
[19]

SO-PLS as an alternative approach for handling multi-dimensionality in modelling different aspects of consumer expectations

Quoc Cuong Nguyen, Kristian Hovde Liland, Oliver Tomic, Amparo Tarrega, Paula Varela, Tormod Næs
Food Research International, 133, 109189 - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN: 0963-9969
[20]

Authentication of Rice (Oryza sativa L.) Using Near Infrared Spectroscopy Combined with Different Chemometric Classification Strategies

Le Nguyen Doan, D.; Nguyen, Q.C.; Marini, F.; Biancolillo, A.
Applied Sciences, 11(1), 362 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 2076-3417
[21]

Identifying temporal drivers of liking and satiation based on temporal sensory descriptions and consumer ratings

Quoc Cuong Nguyen, Paula Varela
Food Quality and Preference, 89, 104143 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 0950-3293
[22]

Individual differences underlying food intake and liking in semisolid foods

Paula Varela, Ana Carolina Mosca, Quoc Cuong Nguyen, Jean A. McEwan, Ingunn Berget
Food Quality and Preference, 87, 104023 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 0950-3293
[1]

Nghiên cứu thiết kế chế tạo dây chuyền chiên tôm tempura bán tự động

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Tỉnh/Thành phố
Thời gian thực hiện: 01/09/2020 - 01/09/2022; vai trò: Thành viên
[2]

Sử dụng phụ phẩm ngành công nghiệp thực phẩm để sản xuất thực phẩm chức năng và sản phẩm có giá trị gia tăng

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Nhóm NCM
Thời gian thực hiện: 01/01/2020 - 31/01/2025; vai trò: Tham gia
[3]

Nghiên cứu sản xuất bột hòa tan giàu polyphenol từ trà tươi và ứng dụng chế biến một số sản phẩm thực phẩm

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Đại học Quốc gia Thành phố Hồ Chí Minh
Thời gian thực hiện: 10/2013 - 12/2014; vai trò: Tham gia
[4]

Sử dụng chất xơ từ ngũ cốc trong sản xuất bánh quy giàu chất xơ: Nghiên cứu sự thay đổi thuộc tính cảm quan và mối tương quan tới mức độ ưa thích của người tiêu dùng

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Trường Đại học Bách Khoa TP.HCM
Thời gian thực hiện: 09/2019 - 09/2020; vai trò: Chủ nhiệm đề tài
[5]

Nghiên cứu đánh giá ảnh hưởng tổng hợp của tính chất sản phẩm và thông tin bao bì lên mức độ ưa thích sản phẩm của người tiêu dùng

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Đại học Quốc gia Thành phố Hồ Chí Minh
Thời gian thực hiện: 01/2021 - 01/2022; vai trò: Chủ nhiệm đề tài