Thông tin nhà nghiên cứu KH&CN
Mã NNC: CB.553572
TS Nguyễn Quốc Cường
Cơ quan/đơn vị công tác: Trường Đại học Bách Khoa TP. Hồ Chí Minh
Lĩnh vực nghiên cứu: Sinh học,
- Danh sách các Bài báo/Công bố KH&CN
- Danh sách các Nhiệm vụ KH&CN đã tham gia
[1] |
The potential of temporal methods for characterizing the dynamic sensory profile of semi-solid foods. When does running TCATA or TDS make a difference Quoc Cuong Nguyen, Hilde Kraggerud, Tormod Næs, Paula VarelaThe 12th Pangborn Sensory Science Symposium (Pangborn 2017) - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN: |
[2] |
Identifying temporal drivers based on temporal sensory descriptions and overall consumer expectations Quoc Cuong Nguyen, Paula VarelaThe 15th Conference of the Sensometric Society (Sensometrics 2020) - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN: |
[3] |
Individual differences underlying satiation, food intake, and liking in semisolid foods Paula Varela, Ana Carolina Mosca, Quoc Cuong Nguyen, Anne Hasted, Jean A.McEwan, Ingunn BergetThe 13th Pangborn Sensory Science Symposium (Pangborn 2019) - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN: |
[4] |
Segmenting consumers according to both consumer perception and prefernces using 2-step clustering approach Quoc Cuong Nguyen, Ingunn Berget, Giorgio Russolillo, Paula VarelaThe 15th Conference of the Sensometric Society (Sensometrics 2020) - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN: |
[5] |
Main factors influencing portion-size selection using PLS Path Modelling approach Quoc Cuong Nguyen, Tormod Næs, Paula VarelaThe 14th Conference of the Sensometric Society (Sensometrics 2018) - Năm xuất bản: 2018; ISSN/ISBN: |
[6] |
Comparison of Different Ways of Handling Consumer Segmentation using L-shape Data Quoc Cuong Nguyen, Daniele Asioli, Paula Varela, Tormod NæsThe 10th European Conference on Sensory and Consumer Research (EuroSense 2022) - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN: |
[7] |
Identifying temporal sensory drivers of liking of biscuit supplemented with brewer’s spent grain Quoc Cuong Nguyen, John C. Castura, Paula VarelaThe 10th European Conference on Sensory and Consumer Research (EuroSense 2022) - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN: |
[8] |
Identifying temporal sensory drivers of liking of biscuit supplemented with brewer’s spent grain Quoc Cuong Nguyen, John C. Castura, Paula VarelaFood Research International - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN: 0963-9969 |
[9] |
Comparison of different ways of handling L-shaped data for integrating sensory and consumer information Daniele Asioli, Quoc Cuong Nguyen, Paula Varela, Tormod NæsFood Quality and Preference, 96, 104426 - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN: 0950-3293 |
[10] |
Intake Mapping: understanding individual differences underlying food intake and liking, based on static and dynamic sensory description Paula Varela, Ana Carolina Mosca, Quoc Cuong Nguyen, Anne Hasted, Jean A. McEwan, Ingunn BergetThe 6th International Conference on Food Oral Processing (FOP 2021) - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: |
[11] |
A novel approach to investigate influence of dynamic sensory perception on food intake and liking Quoc Cuong Nguyen, Ingunn Berget, Ana Carolina Mosca, Paula VarelaThe 6th International Conference on Food Oral Processing (FOP 2021) - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: |
[12] |
A novel approach to identify temporal drivers of liking based on functional data analysis and non-additive model Quoc Cuong Nguyen, Paula VarelaThe 14th Pangborn Sensory Science Symposium (Pangborn 2021) - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: |
[13] |
Impact of structure on in-vitro fragmentation and starch hydrolysis of oat biscuits Amparo Gamero, Arantxa Rizo, Quoc Cuong Nguyen, Paula Varela, Amparo TarregaThe 6th International Conference on Food Digestion - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN: |
[14] |
Investigating the influence of different mouth behaviour on expectations of satiation and satiety Quoc Cuong Nguyen, Tormod Næs, Paula VarelaThe 8th European Conference on Sensory and Consumer Research (EuroSense 2018) - Năm xuất bản: 2018; ISSN/ISBN: |
[15] |
Understanding the role of dynamic texture perception in consumers’ expectations of satiety and satiation. A case study on barley bread Quoc Cuong Nguyen, Marte Berg Wahlgren, Valérie L. Almli, Paula VarelaFood Quality and Preference, 62, 218-226 - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN: 0950-3293 |
[16] |
When the choice of the temporal method does make a difference: TCATA, TDS and TDS by modality for characterizing semi-solid foods Quoc Cuong Nguyen, Tormod Næs, Paula VarelaFood Quality and Preference, 66, 95-106 - Năm xuất bản: 2018; ISSN/ISBN: 0950-3293 |
[17] |
Potential Impact of Oat Ingredient Type on Oral Fragmentation of Biscuits and Oro-Digestibility of Starch - An In Vitro Approach Amparo Gamero, Quoc Cuong Nguyen, Paula Varela, Susana Fiszman, Amparo TarregaFoods, 8(5), 148, 2019 - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN: 2304-8158 |
[18] |
Portion size selection as related to product and consumer characteristics studied by PLS path modelling Quoc Cuong Nguyen, Tormod Næs, Trygve Almøy, Paula VarelaFood Quality and Preference, 79, 103613 - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN: 0950-3293 |
[19] |
SO-PLS as an alternative approach for handling multi-dimensionality in modelling different aspects of consumer expectations Quoc Cuong Nguyen, Kristian Hovde Liland, Oliver Tomic, Amparo Tarrega, Paula Varela, Tormod NæsFood Research International, 133, 109189 - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN: 0963-9969 |
[20] |
Authentication of Rice (Oryza sativa L.) Using Near Infrared Spectroscopy Combined with Different Chemometric Classification Strategies Le Nguyen Doan, D.; Nguyen, Q.C.; Marini, F.; Biancolillo, A.Applied Sciences, 11(1), 362 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 2076-3417 |
[21] |
Identifying temporal drivers of liking and satiation based on temporal sensory descriptions and consumer ratings Quoc Cuong Nguyen, Paula VarelaFood Quality and Preference, 89, 104143 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 0950-3293 |
[22] |
Individual differences underlying food intake and liking in semisolid foods Paula Varela, Ana Carolina Mosca, Quoc Cuong Nguyen, Jean A. McEwan, Ingunn BergetFood Quality and Preference, 87, 104023 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 0950-3293 |
[1] |
Nghiên cứu thiết kế chế tạo dây chuyền chiên tôm tempura bán tự động Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Tỉnh/Thành phốThời gian thực hiện: 01/09/2020 - 01/09/2022; vai trò: Thành viên |
[2] |
Sử dụng phụ phẩm ngành công nghiệp thực phẩm để sản xuất thực phẩm chức năng và sản phẩm có giá trị gia tăng Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Nhóm NCMThời gian thực hiện: 01/01/2020 - 31/01/2025; vai trò: Tham gia |
[3] |
Nghiên cứu sản xuất bột hòa tan giàu polyphenol từ trà tươi và ứng dụng chế biến một số sản phẩm thực phẩm Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Đại học Quốc gia Thành phố Hồ Chí MinhThời gian thực hiện: 10/2013 - 12/2014; vai trò: Tham gia |
[4] |
Sử dụng chất xơ từ ngũ cốc trong sản xuất bánh quy giàu chất xơ: Nghiên cứu sự thay đổi thuộc tính cảm quan và mối tương quan tới mức độ ưa thích của người tiêu dùng Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Trường Đại học Bách Khoa TP.HCMThời gian thực hiện: 09/2019 - 09/2020; vai trò: Chủ nhiệm đề tài |
[5] |
Nghiên cứu đánh giá ảnh hưởng tổng hợp của tính chất sản phẩm và thông tin bao bì lên mức độ ưa thích sản phẩm của người tiêu dùng Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Đại học Quốc gia Thành phố Hồ Chí MinhThời gian thực hiện: 01/2021 - 01/2022; vai trò: Chủ nhiệm đề tài |